Nov 26, 2007

Honey, I'm HOME!

Haw kawng thui thu kan sawi lah chuan Thianpa Kaaartuunlawma leh Rairahtea'n dawt sawi leh zep ru nei angah min ngai tlat bawk si a. Guwahatia ka cham chhan kha engmah anilo a, ka la him e. Min lo ngaihtuah lutuk suh u. Aizawlah nihnih ka cham a, chuan Zokhawpui lam ka pan leh ta a. Tluangtakin ka thleng ta e. CIC chiah hman tur a la awm a. Chuvangin ka update hman lawk lo a. Tun a tang chuan kan regu ve leh tawh em ang chu! Biangnovi hnen  a Honey, I'm HOME han tih hmasak phawt loh hi chuan kut hian hna thawh zai a rel thei loa tin ni. Report 4rom HOME in kan chhunzawm tawh ang!

Nov 17, 2007

Haw kawng thui lutuk hi...

Zoram lam pan a han pen chhuah meuh chuan ke khai a zang vak mai a lawm le. Kolkata thleng zak mai reservation nei lo a mi seat kara han thut hnu a Kolkat a tang a Mizo CG(Chhatisgarh) ral ram a kal te han haw pui chu nuam dang dai ve tak a ni. Ral ram a tanga rawn haw anni bawk a, a ngaihnawm khawp mai an thawnthu min hrilh te. Hmanni a Naxalites ho in an lo Ambush thu te, pen sawmthum vel lek a tang a kah thelh annih dan te leh an bomb lo kam a puah tak loh thu te, chu zawng ai pawh a hei leh chen patrola an kal ve tawh hnu pawh a ral kut a thi an la awm loh thu te. Pathian venna a nih zia te leh minung Pathian a lo nih ngei zia te an ka atang a han ngaihthlak chuan man hla tak ani. An lunglen ve tawh zia te leh an ngaihdan an han sawi khawm nak nak pah a Kolkata a Mizo in an lo biak duh loh thute min lo hrilh chu ka tha a lo natpui khawp mai. An mahni ah ka han inchan chhin a, hun rei tak ral ramah an thang hnuin an chhuah dawn a thlahtu pasaltha chhuah a sezawl chhuah tu te khan an lo hre duh lo anih kha.
Ka lo ngaihtuah ve mai mai a, Mizoram sawrkhar hian engtin tak lo ngai ve ang maw? an lo hre reng duh angem le? Kan Pasaltha te an lunghnur zui zel ang em te ka ti ve mai mai a. Guwahati ka han thlenga a lo vawt vur tawh mai a, in lam thlen thuai thuai a chakawm tawh khawp mai. Kan la in hmu leh thuai ang.

Nov 12, 2007

Hawn zai ka rel teh ang!

Kan ti nek nek a, um khat kan lo zo dawn der mai. Haw pawh a hun ve ta. Kei chu zanin hian Zoram panin ka haw dawn. U ama i han lawm teh ang. Helam pawh an ngaihawm viau na a, Rairahtea leh Kaartuunlawma ka haw san tur hi ka huphurh ber a. Mah se min ngai ve vakin ka ring lo. Zoram lam atangin kan la in hmu zel ang chu maw? Kan khua ah chuan a muang pawh kan ti lo, a tlang thei thin lo a. Mah se Pathian zarah .. masi thuchah te tal chu kan la ziak zel ang chu. he he.
Leh lawk.. niminah Rairahtea nen a mobile kan siam tir tur kan in phur a, ih mawmss traffic police in min man a. Police station-ah thlan tla hluamin kan pahnihin darkar 1 leh a chanve lai kan va thut ve kha. Registration Card leh Insurance ken loh vang kha nia. An sual ngei mai. Card va lak leh an phal bawk si lo. Bike min hnutchhiah tir a, tang motor kkher kher a min phur kha chu Rairahtea'n, "tumahin min hmu lo se" a ti. Min chhuah zo chiah a hmanhmawh tawkin signal kan han crossed leh zak mai a, min man leh a. ha ha ha.. Arukte khan duh lo teh mah i la sawmnga chu kan han rawlruk ve tak ngawt kha. Min chhuah ta hram. Sawi tawh lo mai ang. Zoram lam atangin kan la rawn pawt zawt zawt zel ang!

Nov 8, 2007

Let there be lights!

Happy Diwali.... tih mawlh mai hi! Kum tin mai hian tuifinriatah ka hmang ziah a kumin chu hei Diwali Mela ka rawn hmang ve teh tlat dawn a nih hi. A lawmawm e, kan vai unauten aheti taka an nghah hlelh an Krismas ve hi enge ni i hre chiang em? Kei ka hriat ve dan leh ka ngaihdan ka rawn sawi mai mai teh ang!
Diwali hi Festival of Lights an ti teh chawk a, mah se a nihna tak ah chuan Hindu mythology a Rama'n a Sita i um a, Lanka ram a Ravan a, Puithiam thiam sang tak, ramhuai sual in a a beihbuai bei a kum 14 zet hnu a Ayodhia(kan buai pu em em a khi) a lo kir lehna lawmna a nia. Mipuite chuan Ayodhyia-ah mei eng chhi in an lo lawm a. A nihna takah chuan Sual hnehna lawmna ani e.
Monday TOI ah khan hnam tin te hian he festival hi kan lawm vek a a maherawhchu kan lawm dan a inang lo mai ani a ti a. Kristian-te pawh hian krismas hi kan Diwali ni ve awm tak khan a rawn sawi a. Anih duh hmel ka ti deuh a. Kan eng ve chuah chuah thin hi Krismas-ah te chuan. Vai tih dan ani e ti thin mah i la, kei chu krismas a naupang halpuah leh halzit engmawi kha ani ka ngaih ni! VDP te huatthu ni lo se. Tin, central sawrkhar han thawkte tan lah Bonus hmuh thla a ni bawk si, chu bakah Diwali discount tal chu kan chan thuap thin hi! Engpawh ni se, sual hnehna ni/lawmna ni a nih vangin han lawm ve leh phawt mai i la. He Diwali hi mahni theuh a sual hnehna ni ah i chan tir ang u. Rama sual hnehna ni nilovin Krista zar a sual kan hneh thar lehna ni lo ni rawh se. Happy Diwali vek u le!